Salutació de la Secretaria General de l’Esport

Us donem la benvinguda al web del Pla d‘Activitat Física Esport i Salut (PAFES), un espai cabdal per a la divulgació i consolidació delprograma en un moment com l‘actual, en què les potencialitats d‘internet ens ajuden a fer arribar missatges a tota mena de públics. Avui podem dir del PAFES que ha arrelat a gran part de Catalunya. El Pla està desplegat al 100% dels Centres de Salut del país, els professionals del qual treballen per combatre el sedentarisme en la nostra societat i promoure els hàbits saludables, mitjançant el consell i la prescripció de l‘activitat esportiva.

Aquest esforç per part dels professionals de salut i esportius és un projecte que el Govern, mitjançant el treball conjunt entre la Secretaria General de l‘Esport i el Departament de Salut, considera molt important per promoure l‘hàbit de fer esport i activitat física entre la població, i a la vegada reduir la despesa sanitària. Hem avançat molt en aquesta línia, i en els propers anys anirem a més mitjançant les actuacions del Pla Nacional de Promoció de l’Activitat Física (PNPAF), un programa liderat per la Secretaria General de l’Esport que té en el PAFES una de les seves millors eines per potenciar l’activitat física amb accions a l’escola, el món laboral, el temps de lleure i la tercera edat, a banda d’apostar per la formació especifica dels professionals de l’esport en l’àmbit de promoció de salut a través de l’activitat física.

El compromís dels Ajuntaments catalans amb el programa, el disseny demés de 800 rutes saludables repartides per tot el territori català, la participació en el Dia Mundial de l‘Activitat Física i la bona rebuda per part de la ciutadania ens animen a continuar en aquest camí, i ens ajuden a fer realitat un dels objectius de la Secretaria General de l‘Esport: ser al costat dels ciutadans i ciutadanes, receptius i propers a la realitat de tota la gran família que formem l‘esport català i que el practiquem des de l‘àmbit popular al professional.

Actuar al servei de la ciutadania vol dir també procurar per la millora de la seva qualitat de vida, i l‘esport hi pot jugar un paper fonamental. Dirigit principalment a la població adulta, sedentària i amb factors de risc cardiovascular, el PAFES està ajudant moltes persones, que troben nous espais i noves maneres per fer esport, i que al mateix temps cuiden la seva salut i redueixen el risc de patir malalties.

Us animem a entrar al web, consultar-ne totes les seccions i col·locar-lo a la vostra llista de ‘preferits‘, ja que és un instrument per a vosaltres, on trobareu informació del programa, i un gran nombre de consells per seguir una vida saludable i prendre consciència dels beneficis que ens aporta la pràctica de l‘activitat física.

 

Secretaria General de l‘Esport

Febrer 2014